Fråga från Daniel

Hej på er,
Jag håller för tillfället på att planera en byggnation av en takkupa på mitt befintliga hus. Jag har länge nu funderat över vilket material som lämpar sig bäst på kupan men har inte lyckats bestämma mig ännu. Det står mellan trä och plåt, vilket skulle ni rekommenderat?

Mvh Daniel

Svar från Roman

Hej Daniel,

På de flesta husen så är det en fördel om takkupan stämmer överens med husets uttryck. Angående materialvalet så finns det vissa aspekter värda att väga in.

Trä är kanske inte så praktiskt då det kanske blir svårt att komma åt när man ska måla. Har du då dessutom ett tak som lutar kraftigt så blir det ännu mer svår åtkomligt. Plåt däremot kräver inte lika mycket underhåll.

Ett tips är att ta in en arkitekt som kan hjälpa dig med detta. Dem har både kunskapen om hur takkupan ska byggas på ett säkert sätt men även hur den ska designas för att stämma överens med resterande del av huset.

Mvh Roman

Vi söker konstruktörer!

Vi är alltid intresserade av seniora konstruktörer. Hos oss får du en utmanande roll med helhetsansvar över projekt. Vill du göra en spontantansökan? Gör det nedan så hörs vi!