Hej,

Vi önskar bygga ut huset med en litet garage. Garagedelen kommer delvis vara på prickad mark men INTE närmre än 4,5 m som jag förstått att reglerna kräver. Garaget kommer vara 3,4 meter ut från huvudbyggnaden och 4,2 meter långt. Funktionen är således ett garage. Ryms detta under attefallstillbyggnadsreglerna.

mvh
Simon

Svar från Struktia:
Hej Simon,

Det går fint om du följer attefallsreglerna i stort. Prickad mark ska inte vara problem då det är en grej som normalt står i detaljplanen, och eftersom attefallsreglerna står över detaljplanen så ska det inte vara ett problem. Dock strular många kommuner med detta. Tänk dock på att det kan finnas en anledning att marken är prickad. Kolla upp det bara.

Du får enligt reglerna max bygga 15 kvm, som du beskriver ovan 🙂 och max 4,5 m från tomtgräns mm mm. Det finns några regler till , men håller man sig till dessa så får man bygglovsfritt bygga ut sitt hus med 15 kvm.

Mvh Roman

Vi söker konstruktörer!

Vi är alltid intresserade av seniora konstruktörer. Hos oss får du en utmanande roll med helhetsansvar över projekt. Vill du göra en spontantansökan? Gör det nedan så hörs vi!