Hejsan,

Vi vill göra en utbyggnad på vårt permanentboende i Norrtälje. Utbyggnaden är en utbyggnad mitt på ett befintligt hus, där huset bildar ett T, sett ovanifrån. Tillbyggnaden kommer vara på 44 kvm . Nu undrar vi vad vi behöver tänka på i anslutningen och vad det skulle kosta att göra en sådan ritning hos er för att kunna använda när vi söker bygglov och även konstruktionsdelarna.
Vi kommer flytta vårt badrum in i tillbyggnaden.

Hälsningar Johan

Svar från Struktia:
Hej Johan,

Tack för frågan.

Vi har mailat dig info vad vi behöver för att kunna göra en offert och lite info om vad liknande projekt kostat hos oss tidigare. Kommer följa upp med ett samtal också 🙂

Det är mycket att tänka på kring en tillbyggnad som kan påverka din konstruktion. Allt ifrån golvhöjder till hur man ansluter tillbyggnaden till huskroppen. Vilken grund har du i det befintliga huset? Om det är en platta så lägger man nästan alltid en betongplatta även i tillbyggnaden så du inte behöver tänka på nivåskillnader och få diskussioner med kommunen kring tillgänglighet eftersom tillbyggnaden iom badrummet kommer omfattas av tillgänglighetskraven i BBR.

Det är sedan också alltid en synkning mellan Era önskemål och hur det befintliga huset konstruerats som gör att vi får väga in när vi tillsammans med dig konstruerar tillbyggnaden till huset.

Mvh Roman

Vi söker konstruktörer!

Vi är alltid intresserade av seniora konstruktörer. Hos oss får du en utmanande roll med helhetsansvar över projekt. Vill du göra en spontantansökan? Gör det nedan så hörs vi!