Fråga från Ulrika

Hej,
Jag och min man har precis flyttat till vårt drömhus och vill bygga om det litegrann. Det jag undrar är om man får bygga ett uterum med en balkong ovanpå, och hur gör man isåfall detta?

Mvh Ulrika

Svar från Roman

Hej Ulrika,
Du ställer en bra fråga. Det är ganska vanligt att man bygger ett uterum med balkong över, konstruktionsmässigt går det alldeles utmärkt. Det man ska tänka på är att det är detaljplanen i området du bor i som bestämmer vad du får och inte får lov att upprätta för tillbyggnad. Därför är det alltid en bra idé att kolla med kommunen vad som gäller hos dig.

I reglerna för attefallstillbyggnader är det INTE tillåtet att ha balkong ovanpå om inte totala bygghöjden inklusive räcket håller sig under 4 m vilket är svårt. Så det är bygglov som gäller.

När det kommer till hur man ska upprätta en sådan tillbyggnad så skulle jag rekommendera att vi kontaktar en arkitekt och en konstruktör. På detta sätt kan arkitekten hjälpa dig skissa upp konstruktionen du vill ha och konstruktören hjälpa dig att se till att tillbyggnaden upprättas på ett säkert sätt.

Mvh Roman

Vi söker konstruktörer!

Vi är alltid intresserade av seniora konstruktörer. Hos oss får du en utmanande roll med helhetsansvar över projekt. Vill du göra en spontantansökan? Gör det nedan så hörs vi!