Fråga från Linus

Hej!
Har tänkt bygga ut mitt hus med en farstu men jag förstår inte riktigt vilka regler som gäller. Vad är skillnaden mellan en påbyggnad och en tillbyggnad?

Hälsningar/Linus

Svar från Roman

Hej Linus,
Tack för din fråga.

Ofta används tillbyggnad och påbyggnad som synonymer till varandra vilket egentligen är fel. Man kan säga att en tillbyggnad är en utökning av fastighetens grund medans påbyggnad är en byggnadskomponent som man placerar ovanpå en redan befintlig byggnad/konstruktion. En tillbyggnad kan vara allt från en lite utbyggnad på bara några kvm till en utökning på flera hundra kvm.

Det korta svaret på din fråga är att en byggnation av en farstu räknas in som en tillbyggnad och därmed är det reglerna för tillbyggnad du ska följa.

En smart idé är att kontakta en arkitekt som kan hjälpa dig skissa upp hur du vill ha det samt att sedan ta in en konstruktör som säkerställer att din farstu upprättas på ett säkert sätt. Dessa kan även hjälpa dig plocka fram de nödvändiga ritningar som behövs.

Med vänliga hälsningar
Roman

Vi söker konstruktörer!

Vi är alltid intresserade av seniora konstruktörer. Hos oss får du en utmanande roll med helhetsansvar över projekt. Vill du göra en spontantansökan? Gör det nedan så hörs vi!